KAYSERİ / DEVELİ - Süleyman Tıraş Ortaokulu

HAYIRSEVERİMİZ MERHUM SÜLEYMAN TIRAŞ

04.09.1916 Yılında Yukarı Develi'de dünyaya gelmiştir. Gençliğinde Aşağı Everek'te değirmende çalışırken askerlik celbi çıkar, 1936 yılında vatani vazifesini yapmak üzere askere gider. Askerlik dönüşünde Mersin'e yerleşir. Diş teknisyeni yanında çırak olarak meslek hayatına başlar ve diş teknisyeni olarak hayatına devam eder.

Yıllarca çalışan hayırseverimiz hiç evlenmemiş ve çocuğu olmamıştır. 92 yıllık ömrünün yaklaşık 70 yılını Mersin'de geçirmiştir. Rahmetli Süleyman Tıraş hayatında hiç okula gitmemiştir. Bunun eksikliğini hayatı boyunca hisseden hayırsever, vasiyetinde geride bıraktığı servetiyle, Develi ilçesi harman mahallesinde adına bir okul yapılmasını talep etmiştir.

2017 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri ve Bakanlığımız İnşaat Emlak Genel Müdürlüğümüzün yatırım programına alması sonucu inşaat yapımına 2020 yılında başlanmıştır.

Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 09.12.2023 11:55 - Görüntülenme: 2487